Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Η 4η Απριλίου είναι ημέρα φροντίδας και ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Ο Δήμος Περάματος είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που υλοποιεί οργανωμένες δράσεις, διαχρονικά, με στόχο να υπενθυμίσει τη σημασία της μέριμνας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Περάματος με το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς καθιέρωσε «ημέρες υιοθεσίας αδέσποτων», «ημέρα βόλτας και κοινωνικοποίησης», καθώς και δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια εκπαίδευσης για φιλόζωους δημότες.

Επίσης καθημερινά συνδράμει στην ευζωία αυτών των πλασμάτων, με την υλοποίηση ειδικών συνεργασιών με φορείς και κτηνιάτρους της περιοχής, με καθημερινή επισίτιση και με διάσωση αδέσποτων.

Το Σάββατο 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκε δράση τοποθέτησης εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σήμανσης (microchip) σε όποιον δημότη, ιδιοκτήτη ζώου το επιθυμούσε, η οποία θα επαναληφθεί το Σάββατο 15 Απριλίου.

Με τον ορισμό υπεύθυνου αντιδημάρχου για την διαχείριση των αδέσποτων μικρών μας φίλων, σε μια καθημερινή και συνεχή προσπάθεια, καταφέραμε να διαμορφώσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες για τα ζωάκια βελτιώνοντας την σωματική και ψυχική τους υγεία, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη μας.

Μπορεί  η Πολιτεία να έχει δώσει άλλη μία αρμοδιότητα στους Δήμους που συνοδεύεται με πενιχρούς πόρους, ωστόσο επειδή για τη Δημοτική Αρχή Περάματος, η προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι στάση ζωής, ξεπερνούμε τα εμπόδια ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.

Το επίπεδο του πολιτισμού μας φαίνεται και από τη στάση μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα, καθώς και από τις ενέργειες που οφείλουμε να προωθήσουμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους».