Ημερίδα για την «Υγεία της γυναίκας μετά τα 50» διοργάνωσε ο Δήμος Περάματος     

Ημερίδα για την «Υγεία της γυναίκας μετά τα 50» διοργάνωσε ο Δήμος Περάματος     

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, η άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα «Η Υγεία της Γυναίκας μετά τα 50», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με το ΚΥ Περάματος και το ΔΙΚΤΥΟ  ΜΑΙΩΝ – ΜΑΙΕΥΤΩΝ της 2ης ΔΥΠΕ.

Οι ιατροί Μαρία Κρεατσά (Γυναικολόγος – Μαιευτήρας ΚΥ Δραπετσώνας), Ραφαήλ Μπισκιτζής (Ουρολόγος – Χειρούργος – Ανδρολόγος) και οι μαίες Φωτεινή Παπακωνσταντίνου (Μαία ΚΥ Περάματος), Ευαγγελία Χαραμή (Συντονίστρια Δικτύου Μαιών 2ης ΔΥΠΕ), ανέλυσαν διεξοδικά και με σαφήνεια, ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες αλλά και κάθε οικογένεια, όπως είναι η εμμηνόπαυση, η ακράτεια ούρων και ο ετήσιος γυναικείος προληπτικός έλεγχος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες για ζητήματα που απασχολούν την γυναίκα σήμερα αλλά και συγχρόνως ολόκληρη την οικογένεια.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προληπτική ιατρική, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περάματος.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης τόνισε:

«Συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία. Ευχαριστούμε όλους όσοι παρακολούθησαν την ημερίδα και φυσικά τους διοργανωτές. Τέτοιες ημερίδες προάγουν την υγεία του πληθυσμού και κατά συνέπεια βελτιώνουν την ποιότητας της ζωής μας. Τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συγκεκριμένη ημερίδα, δεν απασχολούν μόνο τη σύγχρονη γυναίκα, αλλά ολόκληρη την οικογένεια. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενδιαφέρουσες ημερίδες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών για σημαντικά ζητήματα».