Αντιπολεμικά μηνύματα με αφορμή την κατάπλευση του «Πλοίου της Ειρήνης»                 

Αντιπολεμικά μηνύματα με αφορμή την κατάπλευση του «Πλοίου της Ειρήνης»                 

Κατέπλευσε στις διεθνής αφίξεις του ΟΛΠ τη Δευτέρα 15 Μαΐου, το εξ Ιαπωνίας προερχόμενο «Πλοίο της Ειρήνης» (Peace Boat), μετά από μακρά περίοδο ακινητοποίησης λόγω covid – 19 , με πάνω από χίλιους επιβάτες, μεταξύ των οποίων  ακτιβιστές της ειρήνης από διάφορες χώρες..

Το πλοίο υποδέχτηκε αντιπροσωπεία Ελλήνων ακτιβιστών της Ειρήνης, όπου σε συμβολική συγκέντρωση, έστειλαν μηνύματα για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και κατά της πυρηνικής απειλής, την οποία ο πόλεμος επανέφερε στο προσκήνιο.

Στη συμβολική συγκέντρωση, την οποία οργάνωσε το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης-ΠΑΔΟΠ,  παρέστησαν, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο οποίος είναι διαρκής υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας, η Ζωή Ξενάκη από τον σύνδεσμο φυλακισμένων – εξορισθέτων 1967-74, ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΝ και σύμβουλος του διεθνούς γραφείου Ειρήνης Πάνος Τριγάζης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας Δήμος Εφραιμίδης, οι συνδικαλιστές Χρ. Σαββάκης και Ζαχαρίας Τριγάζης, εκπρόσωποι της Δημοτικής κίνησης «Πειραιάς για όλους», ενώ τον σύνδεσμο Μπάιρον εκπροσώπησε ο Χρήστος Λεμπέκος.

Το ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» διαρκεί εκατόν μία ημέρες, περιλαμβάνοντας επισκέψεις σε 21 χώρες, από την Σιγκαπούρη μέχρι τον Παναμά, καθώς και την Νέα Υόρκη, όπου ως διεθνής οργάνωση διατηρεί γραφείο, συμμετέχοντας στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο  (ECOSOC)  του ΟΗΕ.