Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη: «Βαρύς φόρος αίματος στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος»

Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη: «Βαρύς φόρος αίματος στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος»

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη σήμερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και οδήγησε στον θάνατο έναν εργαζόμενο και στον τραυματισμό άλλων δύο.

Δυστυχώς, είμαστε μάρτυρες πολλών ανάλογων περιστατικών στην πόλη μας τις τελευταίες δεκαετίες, με τον κύκλο του αίματος να μην σταματά. Οι εργασίες στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος συνδέονται με πλήθος θανατηφόρων ή μη εργατικών ατυχημάτων.
Ο κλάδος της Ναυπηγοεπισκευής είναι κρίσιμος για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας. Ωστόσο, είναι αδιανόητο εν έτει 2023 να χάνουν οι εργαζόμενοι τόσο άδικα τη ζωή τους. Είναι αδιανόητο να συνεχίζονται οι εγκληματικές αμέλειες στους χώρους εργασίας, παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων για την εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
Η πολιτεία δεν μπορεί να στέκεται αμέτοχη σε αυτό το διαρκές έγκλημα. Είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να διερευνήσουν τα αίτια, ώστε να μην υπάρξουν κι άλλα θύματα στην πόλη μας.
Εκφράζω για ακόμα μια φορά τη θλίψη μου στην οικογένεια του εργαζόμενου που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του, καθώς και τη συμπαράστασή μου στους τραυματίες».