Διαμαρτυρία του Δήμου Περάματος για το κυκλοφοριακό «έμφραγμα » στην πόλη

Διαμαρτυρία του Δήμου Περάματος για το κυκλοφοριακό «έμφραγμα » στην πόλη

Προ των ευθυνών τους θέτει ο Δήμος Περάματος, όλους τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση, ζητώντας άμεσες ενέργειες για την αποσυμφόρηση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που έχουν προκύψει,  λόγω της τουριστικής περιόδου και της μεγάλης αύξησης παραθεριστών στη Σαλαμίνα.

Κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο, οι κάτοικοι του Περάματος αλλά και χιλιάδες διερχόμενοι, αντιμετώπισαν απίστευτη ταλαιπωρία στους δρόμους της πόλης, λόγω του μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που διέρχετο του οικιστικού ιστού.

Σε επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης με εκπροσώπους της Αστυνομίας, έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Τροχαίας, ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα. Ενώ ενημερώθηκε πως το ήδη υποστελεχωμένο  τμήμα, είχε «αποψιλωθεί» περαιτέρω με απόσπαση αστυνομικών στον Πειραιά, για να ελεγχθεί η κίνηση στο λιμάνι.

Για ακόμη μία φορά οι δημότες Περάματος γίνονται μάρτυρες της αδιαφορίας , του κακού συντονισμού και της κατάρρευσης του «επιτελικού κράτους», που οδηγεί μία ολόκληρη πόλη και τους κατοίκους της, καθώς και χιλιάδες ταξιδιώτες, να εγκλωβίζονται και να ταλαιπωρούνται για ώρες, σε συνθήκες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γιάννης Λαγουδάκης στις 24 Μαίου 2023, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο της πόλης με εκπροσώπους των Αστυνομικών Αρχών, είχε επισημάνει τα προβλήματα που θα προέκυπταν ζητώντας την εκπόνηση και εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες.

Επίσης, σε συναντήσεις, διαχρονικά, με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Λαγουδάκης, είχε ζητήσει την περαιτέρω ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος αλλά ιδιαίτερα του τμήματος της Τροχαίας, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή Περάματος, θεωρεί, πως η επέκταση της γραμμής του μετρό, ενός μέσου σταθερής τροχιάς, αξιόπιστου, γρήγορου και χαμηλής όχλησης σε περιβαλλοντικό επίπεδο, είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή λόγω, της συνεχούς αυξανόμενης οικονομικής δραστηριότητας, πληθυσμιακών κριτηρίων,  αλλά και του ελλιπούς  οδικού δικτύου.