Ξεκινά στον Δήμο Περάματος η κατασκευή της πρώτης σύγχρονης παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία

Ξεκινά στον Δήμο Περάματος η κατασκευή της πρώτης σύγχρονης παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία

Ξεκινά η κατασκευή της πρώτης παιδικής χαράς για παιδιά με ειδικές ικανότητες (ΑμεΑ) στον Δήμο Περάματος, σε έκταση 466 τ.μ. στο νότιο τμήμα της πλατείας Ποντίων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Βασικός στόχος, της παιδικής χαράς είναι η δημιουργία ασφαλούς χώρου για δημιουργικό και βιωματικό παιχνίδι, με έμφαση στην πλήρη προσβασιμότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η παιδική χαρά θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις, όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφάλειας των οργάνων, του εξοπλισμού και της εγκατάστασης της.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, στον Δήμο Περάματος, έχουν αποδοθεί στους πολίτες στο σύνολο 21 παιδικές χαρές πλήρως ανακαινισμένες ή εξαρχής κατασκευασμένες, ασφαλείς και σύγχρονες.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε:

«Παραλάβαμε μηδενικούς κοινόχρηστους χώρους το 2014 και παιδικές χαρές κατεστραμμένες και επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών μας. Σήμερα παραδίδουμε πλήρως αναβαθμισμένες, σύγχρονες και ασφαλείς 21 παιδικές χαρές του Δήμου Περάματος. Όμως, κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα, με την κατασκευή παιδικής χαράς προσβάσιμης σε ΑμεΑ,  για μία πόλη φιλικότερη, αποσκοπώντας αφενός στη βελτίωση της προσβασιμότητας και τη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία σε δημόσιους χώρους, και αφετέρου στην ψυχαγωγία, τη δραστηριοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Αποτελεί χρέος και ευθύνη όλων μας να προβαίνουμε σε παρεμβάσεις που διευκολύνουν έμπρακτα την καθημερινότητα των παιδιών ΑμεΑ αλλά και των οικογενειών τους, και θέλω να πιστεύω πως το έργο αυτό αντανακλά την κοινωνική ευαισθησία που οφείλουμε όλοι να έχουμε απέναντι στα παιδιά αυτά, που κάθε μέρα δίνουν το δικό τους αγώνα για μία αξιοπρεπή και όμορφη ζωή».