Δήμος Περάματος: Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τον αγωγό αποχέτευσης στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Περάματος

Δήμος Περάματος: Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τον αγωγό αποχέτευσης στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Περάματος

Σχετικά με δημοσιεύματα που διακινούνται τα τελευταία 24ωρα ο Δήμος Περάματος γνωστοποιεί:

«Το 2ο Γυμνάσιο Περάματος λειτουργεί περισσότερα από 30 χρόνια και ο συγκεκριμένος αγωγός εξυπηρετεί τα λύματα του συγκεκριμένου σχολείου. ΠΟΤΕ από το 2014 που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Διοίκηση, ως και τον περασμένο Απρίλιο, δεν είχε αναφερθεί κανένα πρόβλημα κακοτεχνίας ή δυσλειτουργίας του αγωγού στον Δήμο Περάματος, ώστε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, αν και για τη συντήρηση και επισκευή των δικτύων αποχέτευσης καθ ‘ ύλην αρμόδια είναι η ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2023 ενημερώθηκε ο Δήμος Περάματος, για μικρής έκτασης υπερχείλιση στο φρεάτιο του σχολείου, η οποία δεν παρέπεμπε σε σημαντικό πρόβλημα και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Κλήθηκε η ΕΥΔΑΠ, η οποία απέστειλε άμεσα συνεργείο και προέβη στην απόφραξη του αγωγού.

Την Τρίτη 29/8 συνεργείο του Δήμου Περάματος, που εκτελούσε εργασίες συντήρησης του σχολείου, εντόπισε στον προαύλιο χώρο υπερχείλιση του φρεατίου και ενημέρωσε τον Δήμο. Ο Δήμος, εν συνεχεία ενημέρωσε την ΕΥΔΑΠ, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, απέστειλε εξειδικευμένο συνεργείο και προέβη την ίδια ημέρα, σε καθαρισμό του φρεατίου, ενώ ο Δήμος αποκατέστησε τον προαύλιο χώρο και προχώρησε σε απολύμανση.

Ωστόσο, ο Δήμος Περάματος έχει ζητήσει τεχνική έκθεση, από την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία, για την επισκευή των αγωγών αποχέτευσης  που είναι η ΕΥΔΑΠ και διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, τεχνική έκθεση που να πιστοποιεί και να υποδεικνύει αν υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα στον αγωγό, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης του προβλήματος.

Όσον αφορά δε, στον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, θεωρώντας ότι αποκομίζουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, εκμεταλλευόμενοι τόσο ευαίσθητα θέματα, η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα, ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, το 2014, μεριμνά κάθε χρόνο, για την έγκαιρη και σωστή συντήρηση των σχολικών μονάδων, με ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων, προσφέροντας στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον μάθησης και κοινωνικοποίησης.