ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “ΜΗΤΡΩΟ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “ΜΗΤΡΩΟ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Ο Δήμος Περάματος προκειμένου να καταρτίσει μητρώο Δημοτών του, που ανήκουν σε ομάδες ευάλωτων ατόμων (ΑμεΑ, κ.α.), στο πλαίσιο υλοποίησης δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Καλεί  τα άτομα που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ, κλπ) ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και να παρέχουν στοιχεία, εφόσον το επιθυμούν, τα οποία θα καταγραφούν σε ένα μητρώο για την έγκαιρη ειδοποίηση τους από τις δημοτικές αρχές σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, που διαμένουν στον Δήμο Περάματος και ιδιαίτερα στο Άνω Πέραμα.

Στο μητρώο αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας, η δ/νση κατοικίας και η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ), τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησής τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κ.λπ.).

Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται  να δημοσιοποιηθούν.

Για την ένταξη στο Μητρώο Ευάλωτων πολιτών, παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, από Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, για τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης.

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ. επικ. 213 2037 107  &  213 2037 102. Email: pronoia@perαma.gr

Κέντρο Κοινότητας , τηλ. επικ. 210 4014151, Email: kentrokoinotitas@perama.gr